Suomen Lions-liiton puheenjohtaja 2014-2015

Matka Posiolle – Lapin taikamaahan 14. - 16.9.2012

Valaistu Posio -tunnelmaa. Nuotion loisteessa Kaija Holopainen ja Pirjo Rastas

Vietimme viikonlopun lähes 20 hengen joukkueella L-piirin kutsumana Posiolla. N- ja L-piirin kesken vuonna 2006 solmittu ystävyyspiirisopimus osoitti jälleen toimivuutensa.

Vietimme viikonlopun lähes 20 hengen joukkueella L-piirin kutsumana Posiolla. N- ja L-piirin kesken vuonna 2006 solmittu ystävyyspiirisopimus osoitti jälleen toimivuutensa. Vietimme viikonlopun lähes 20 hengen joukkueella L-piirin kutsumana Posiolla. N- ja L-piirin kesken vuonna 2006 solmittu ystävyyspiirisopimus osoitti jälleen toimivuutensa.

Pentikin tehtaan ja tuotannon esittelystä vastasi tehtaanjohtaja Leo Ylisirniö (toinen oikealta). Muut herrat ovat  Otfried Blümchen, Jukka Kärkkäinen ja Matti MälkiäKäytännön järjestelyistä vastasi  LC Posio, piirikuvernööri Matti Mälkiän ja presidentti Mauri Pitkäsen johdolla. Posion kunta mainostaa itseään Lapin taikamaaksi, ja sitä se todella oli.

Tukikohtamme oli Hotelli Kirikeskus, jossa lion yrittäjät Helvi ja Reijo Lantto  (LC Posio) pitivät meistä hyvää huolta ja kertoilivat mukavia tarinoita vuosien varrelta.

Perjantaina tutustuimme Pentikin tehtaaseen, sen historiaan ja nykypäivään. Illalla osallistuimme Valaistu Posio -tapahtumaan ja nautimme yhteisen illallisen Hotelli Kirikeskuksessa.

Riisitunturin rinteillä on erikoisuutena rinnesuot ja kuvan kaunis rinnelampi, nimeltään IkkunalampiLauantaiaamuna oli ohjelmassa leikkimielinen L- ja N-piirin haastekisa, jonka voitti niukasti, mutta ansaitusti isäntäjoukkue. 

Lounaan jälkeen siirryttiin monelle vieraalle tuntemattoman Riisitunturin maisemiin.Tunturin laki nousee yli 400 metrin korkeuteen merenpinnasta.

Otfried ja Aune vastaanottivat kauniin Posion kuvakirjanRiisitunturin kansallispuisto valittiin Vuoden Retkikohteeksi 2010, eikä syyttä. Tunturissa oli hyvät vaellusreitit ja maisemat olivat syysruskan värittäminä suorastaan huikaisevat. Riisitunturissa on erikoisuutena rinnesuot ja erityisen kaunis rinnelampi, nimeltään Ikkunalampi, sekä maisemat yli Kitka-järvien ja metsien. Tuskin missään Leijonahenki -laulu on sykähdyttänyt niin kuin se teki nuotion ääressä piirien lippujen hulmutessa tunturin tuulessa.

Vierailimme myös Korpihilla yrityksessä, joka on tullut kuuluisaksi monenmoisten luonnon herkkujen valmistajana. Korpihilla on valmistanut kuusenkerkkä kuohuviiniä mm. tasavallan presidentille Itsenäisyyspäivän juhliin sekä marjoista valmistettuja siirappeja, makeisia sekä kuuluisaa lemmenjuomaa.

Ilta vietettiin Valkean Peuran Valtakunnassa, jota isännöivät yrittäjät, lionit Kaisu ja Seppo Hirvonen (LC Posio). Paikanpäällä nautittiin savusaunan löylyistä, maukkaasta illallisesta ja yhteislauluista sekä naulattiin Suomi johtoon -kampanjan Puhtinuijan renkaita. Tilaisuudessa otettiin myös vastaan uusi lion LC Posion klubiin.

Sunnuntaina 16.9. tutustuttiin Kulttuurikeskus Pentik-mäkeen ja sen nähtävyyksiin. Pentik-mäki on yli kolmen vuosikymmenen saatossa syntynyt monipuolinen kulttuuri- ja ostosmatkailukohde. Se oli sukellus Pentikin historiaan ja nykyisyyteen, joista värikkäällä tavalla kertoi lion Helvi Lantto.

Lounas ja loppukeskustelut järjestettiin Lomakeskus Himmerkissä, jossa paljastettiin Jyväskylän Vuosikokouksessa L-piirille ojennetun Kasvuvoima -palkinnon taulu. Palkinto oli pihlaja, joka on istutettu Himmerkin luonnonkauniiseen ympäristöön.

 Yhteistyössä on voimaa

Kiitos L-piirin lioneille ja puolisoille hyvin järjestetystä ja lämminhenkisestä tapaamisesta. Edellinen yhteinen tapaaminen oli Helsingissä tammikuussa 2011.Kiitos myös N-piiristä tapahtumaan osallistuneille. Erityiskiitokset PDG Otfried Blümchenille ja PDG Paavo Rautiolle, jotka ovat olleet ystävyyspiiritoiminnan innokaita ja aikaansaavia tekijöitä. Otfried siirsi N-piirin osalta ystävyyspiiritoiminnan vastuun piirikuvernööri Jukka Kärkkäiselle. Toivotan Jukalle onnea tähän tehtävään, johon ennätät paneutumaan paremmin kuvernööri kautesi jälkeen. 

Meillä on paljon annettavaa toisillemme. Ystävyytemme lujittuessa ja edelleenkin syventyessä saamme yhä enemmän intoa toteuttaa mottoamme We Serve.

Leijonahenki laulun sanoin:

”Ja henki jonka saimme sydämeen, se vahvana on siellä edelleen… Me yhteistyöllä voimme rakentaa nyt maailmasta vielä parempaa. Leijonahenki!  On meille tärkeä. Leijonahenki!  Se meitä yhdistää.”

Hyvää alkavaa syksyä,

 

 

 

 

 

TuomoJulkaisujärjestelmänä Verkkoviestin