Suomen Lions-liiton puheenjohtaja 2014-2015

Hyvät Leijonat, kiitos luottamuksesta

Kauden kotimainen teemamme  on Palvelulla hyvinvointia ja kansainvälisen presidentin teema on Vahvempina yhdessäLämpimät kiitokset saamastani luottamuksesta!

Uusi toimintakausi käynnistyy omalta osaltani osallistumalla 97. kansainväliseen vuosikokoukseen, joka järjestetään Torontossa, Kanadassa. Osallistujia on noin 20 000 ja Suomestakin lähes 70 henkilöä.

  

Otan puheenjohtajan tehtävät vastaan innostuneena ja sitoutuneena, tietäen vastuut mitä tehtävä tuo tullessaan. Se tekee mielen nöyräksi.

 

Sitoutuminen tarkoittaa tänään tehtyjen päätösten toteuttamista ja johtamista. Vastuullisuus taas sitä, että noudatan Lions-periaatteita ja etiikkaa. Näitä odotan kaikkien lionien kunnioittavan!

 

Kiitän edellisen kauden puheenjohtaja Asko Merilää, kuvernöörejä, hallitusta, toimialajohtajia ja

työryhmiä sekä liiton toimiston henkilökuntaa.

 

Olemme yhdessä tehneet kaiken voitavamme aktiviteeteissa, toimintojen kehittämisessä ja klubitoiminnan tukemisessa.

 

Suurin kiitos kuuluu kuitenkin klubeille ja niiden jäsenille

 

Klubeissa tapahtuu kaikkein tärkein työ – se palvelutyö, jolla ansaitsemme olemassaolon oikeutuksen. Siitä uhrautuvasta ja innostuneesta palvelutyöstä haluan kiittää teitä kaikkia.

 

 

Tulevaisuus on rakennettava


Kiitos onnitteluista. Alkava kausi on mielenkiintoinen, ja vuosikokouksessa päätetyt tavoitteet ovat haasteellisia, mutta realistisia.

Olen puhunut tiimityön puolesta, sillä niin ylivertaisia superihmisiä emme ole, että pärjäisimme yksin, mutta tiiminä voimme saada aikaan paljon hyvää. Arvostan myös avoimuutta ja aktiivista viestintää.

 

Tulevien vuosien menestystä on rakennettava määrätietoisesti. Tarvitsemme motivoitunutta ja rakentavaa asennetta, siitä olemme jokainen itse vastuussa.

 

Toimintamme tärkein yksikkö on klubi. Perinteitämme kunnioittaen on ylläpidettävä muutoshalukkuutta, ei väkisin, vaan rennolla ja innostuneella otteella. Kun klubit voivat hyvin, voi koko Lions-toimintamme hyvin.

 

Toivon, että jokainen meistä kantaa vastuuta siitä, että lionstoiminta on voimissaan myös tulevaisuudessa. Jäsenmäärämme tulee säilyä yli 25 000. Tämä takaa suomen kielen aseman kansainvälisen järjestömme virallisena kielenä sekä takaa myös hyvän palvelukyvyn. Kaikkien johtavassa asemassa olevien on kyettävä kuuntelemaan jäsenistöä ja osattava innostaa. Vapaaehtoisuuteen perustuvassa toiminnassa käskyttäminen ei toimi.

 

 

Meillä on suuri unelma. Suomen lionien asettama ehdokas maailman parhaimman palvelujärjestön korkeimpaan johtoon on lion PID Harri Ala-Kulju. Harrin meriitit kansainvälisellä tasolla täyttävät selkeästi tehtävän vaatimukset. Lions-järjestön johtajuus on kunnia-asia mille tahansa maalle, niin myös Suomelle.

 

Bästa lions vänner


Lionsförbundets upgift är att för klubbarna och medlemskåren skapa möjligheter att lyckas. En av ledninges viktigaste uppgifter är att sporra klubbar.

 

Klubben är den absolut viktigaste enheten i vår verksamhet. Då klubbarna mår bra, mår hela vår organisation bra.

 

Jag hoppas att var och en av oss ansvarar för att Lions verksamheten även i framtiden är livskraftig. Det arbete vill jag utföra tillsammans med alla finländsa lion.

 

Vår Lions-fritidsverksamhet är mera än enbart en hobbyverksamhet. Ändamålet med vår verksamhet, våra värden och våra etiska principer, ger oss en stark plattform från vilken vi tar ansats framåt och uppåt.

 

 

Hyvää kesää – Trevlig sommar!

 

Tuomo Holopainen

Suomen Lions-liiton puheenjohtajaJulkaisujärjestelmänä Verkkoviestin