Suomen Lions-liiton puheenjohtaja 2014-2015

Lions - monta tapaa tehdä hyvää

Maamme on Euroopan 4. suurin Lionsmaa. Klubeja on 936 ja jäseniä 25 000. On ilo saada palvella Suomen laajaa lionskenttää tulevan kansainvälisen presidentin teeman mukaisesti Vahvempina yhdessä - Stärka stoltheten - Strenghten the Pride.

 

 

 

Menossa olevasta lionskaudesta on kulunut jo hiukan yli 11 kuukautta. Olemme yhdessä saaneet aikaan paljon hyvää. Hyvien palveluprojektien ja tapahtumien kautta on syntynyt tuhansia koskettavia tarinoita.

 

Lions-harrastuksemme on enemmän kuin pelkkä harrastus. Toimintamme tarkoitus, arvot ja eettiset periaatteet antavat meille vahvan pohjan mistä voimme ponnistaa eteenpäin.

 

Suomessa on noin 40 000 nuorta, jotka uhkaavat pudota yhteiskunnan ulkopuolelle

 

Tulevalla kaudella 2014 - 2015 nostamme lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämisen toimintamme keskiöön. Suurin vaikutus on perheellä, päivähoidolla, kavereilla, koululla ja harrastuksilla, mutta myös me Leijonat voimme tehdä konkreettisia tekoja  lasten ja nuorten hyväksi.

Meillä on laajat mahdollisuudet tarjota apua nuorille, kouluille ja vanhemmille. Esimerkiksi Lions Quest -koulutusohjelma, Vastuu on meidän - vastuullisen netinkäytön valistusohjelma, kansainvälistymistä edistävä Nuorisovaihto -ohjelma, SKEBA-nuorisobändikilpailu ja Turvassa Tiellä -valistusohjelma sekä monet muut liiton ja klubien järjestämät tapahtumat ja aktiviteetit. 

 

Kiitos Veteraanit! -palveluaktiviteetti - kaveria ei jätetä

Edellisen vuosikokouksen päätöksen mukaisesti toteutamme tulevalla kaudella sotiemme veteraaneille suunnatun Kiitos Veteraanit! -palveluaktiviteetin. Haluamme osoittaa tammenlehvä sukupolvelle kiitoksemme itsenäisestä Suomesta. Voimme auttaa heitä pienissä käytännön töissä, mutta ennen kaikkea kuunnella ja keskustella heidän kanssaan. Nyt ei kyse ole rahasta, vaan henkilökohtaisesta kohtaamisesta.


Lionsklubeja arvostetaan ja niihin luotetaan


Toimintamme ehdottomasti tärkein yksikkö on klubi, joita on 936. Toimintaympäristömme muutokset ovat vaikuttaneet myös lionsklubien toimintaedellytyksiin. Muutosvauhti näyttää kiihtyvän, ja meidän on kehityttävä jatkuvasti, jotta pysyisimme mukana.

 

Uskon, että vuonna 2017 järjestön viettäessä 100 -vuotisjuhlaansa, on Suomen Lions-toiminta nykyistä vahvempi.  Suomi on nyt Euroopan 4. ja maailman 12. suurin lionsmaa, ja me ansaitsisimme kansainvälisen presidentin tehtävän suomalaiselle lionille. Teemme pitkäjänteistä työtä, jotta espoolainen järjestömme entinen kansainvälinen johtaja Harri Ala-Kulju valitaan 2. kansainväliseksi varapresidentiksi 2015 tai 2016. Valinta tulee hyödyntämään laajemminkin Suomea.

 

Vahvempin  yhdessä

 

Kun klubi ja sen jäsenet voivat hyvin, voi myös järjestömme hyvin. Lions-liitto ja sen 14 piiriä auttavat ja tukevat kaikkien klubien toimintaa ja kehittymistä. 

 

Porissa tavataan - Welcome to Pori!Kiitän kaikkia jäseniämme, puolisoita ja nuorisojärjestömme leojen jäseniä hyvästä sitoutumisesta ja ahkeruudesta.

 

Tervetuloa Porissa järjestettävään Suomen Lions-liiton vuosikokoukseen. Kokoukessa päätetään mm. tulevan kauden toimintasuunitelma ja budjetti sekä valitaan liiton johtoon luottamushenkilöt.  Samalla voimme tavata lions-ystäviämme ja solmia uusia ystävyyssuhteita sekä viettää rentouttava viikonloppu Porin upeissa maisemissa - Hyvällä tuulella!

Olen ehdolla puheenjohtajaksi 2014 - 2015  -  I´m candidate for Council Chairperson 2014 - 2015.

  

 

Tuomo Holopainen

 

Lions-liiton varapuheenjohtaja 2013 - 2014

 Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin