Suomen Lions-liiton puheenjohtaja 2014-2015

93. Kansainvälinen vuosikokous Sydneyssä 2010

Lions Clubs Internationalin 93. vuosikokous pidettiin Sydneyssä Australiassa 21.6. - 2.7.2010. Sydney on Australian toiseksi suurin kaupunki runsaalla 4,4 miljoonalla asukkaallaan.

 

 

Tuleva kansainvälinen presidentti Sid L Scruggs vieraili koulutustilaisuudessamme.Monipuolinen koulutus

 

Piirikuvernöörien lähes vuoden kestänyt koulutus huipentui Sydneyssä järjestettyyn tiiviiseen kolmen päivän mittaiseen koulutukseen. Lions-järjestö on kehittänyt hyvän verkkokoulutusohjelman, joita läpikäymällä jokainen piirikuvernööri on saanut uusia ajatuksia oman piirinsä johtamiseen.

 

Sydneyn koulutuksessa keskityttiin mm. tavoitteiden asettamiseen, toimintasuunnitelman tekemiseen, delegointiin sekä ongelmatilanteiden ratkaisemiseen sekä viestinvaihtoon eli tiedon siirtämiseen seuraajalle.  Suomalaisten piirikuvernöörien koulutuksesta vastasi PID Erkki Laine ja hänen puoliso Kaarina sparrasi piirikuvernöörien puolisoita.

 

Sykähdyttävimmät hetket

 

Suomen ständi kauniisti esillä.Kansainvälisen vuosikokouksen sykähdyttävimpiin hetkiin kuuluivat avauspäivän kansainvälinen show, täysistunnot sekä päätösjuhla, jossa vannoimme piirikuveröörivalan ja meidät nimitettiin kauden 2010 - 2011 piirikuverööreiksi. Myös Scandinavian maiden yhteiset Get-together ja Hospitality Room -tilaisuudet sekä eri maiden kutsuvierastilaisuudet, kuten Saksa ja Italia, olivat mukavia verkottumistilaisuuksia.

  

Kansainväliseksi presidentiksi valittu Sid L. Scruggs III:n (USA) teema alkaneelle kaudelle on a Beacon of Hope – Toivon merkkituli. Scruggs vieraili myös ryhmämme koulutustilaisuudessa. Jo elokuussa 2010 hän tulee vierailemaan Suomessa, jolloin tapaamme hänet myös N-piiriin kauden avajaistapahtumassa

Näkövammaisten Keskusliiton IIRIS -toimintakeskuksessa.

 

Päätösistunto vietetty, kuvernööreiksi nimitetty.Värikkääseen paraatiin osallistui lähes 10 000 leijonaa kaikkialta maailmasta. Suomi osallistui paraatiin yhdessä muiden Pohjoismaiden kanssa. Univormupukuisten marssisarjassa Pohjoismaat sijoittuivat kolmanneksi Egyptin ja Japanin jälkeen.

 

Hyvää mainetta Suomelle toi myös LeoD Antti Forsellin (LC Helsinki/Finlandia) luento kongressin pääsalissa. Hän kertoi kokemuksistaan leona ja kasvamistaan sitä kautta lioniksi.

 

Koulutuksen loputtua vietimme yhdessä ikimuistoisen kurssin päätösillallisen yhdessä lähes 750 muun piirikuvernööri kollegamme, kouluttajien ja kansainvälisten johtajien kanssa.

 

Nimitys kurssinvanhimmaksi

 

Jo aikaisemmin keväällä minut oli valittu Suomen DG-kurssin kurssinvanhimmaksi. Tehtävä on monipuolinen ja rooli korostui etenkin Sydneyssä, jossa koko kurssin ja puolisoiden ohjelmien ja aikataulujen koordinointi täytti kaikki vapaa-ajat.  Kurssinvanhimman tehtävä on ikuinen. Jatkossa eteen tulee vuosittaisten tapaamisten järjestäminen tai järjestelyihin osallistuminen sekä merkkipäivien muistamiset ja innostaminen osallistumaan Lions-liiton järjestämiin tapahtumiin, kuten KVN:n kokouksiin ja liiton vuosikokouksiin.

 

 

Seminaariosuuden jälkeen vietimme koko DG-ryhmämme ja puolisoiden kanssa lomaosuuden Brisbanen vieressä olevan lomaparatiisissa Noosassa. Kukin sai vapaasti touhuta päivät ja iltaisin kokoonnuimme yhteiselle illalliselle.  DG-kurssimme on todella mainio.

 

 

Kiitos kaikille mukavasta matkaseurasta.

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

Oli hauskaa olla yhdessä, meille kaikille jäi mukavat muistot.

 

Tuomo

 

kurssinvanhinJulkaisujärjestelmänä Verkkoviestin