Suomen Lions-liiton puheenjohtaja 2014-2015

94. Kansainvälinen vuosikokous Seattlessa 2011 

Suomen lippu tuli juhlavasti kongressikeskukseen

Lions Clubs Internationalin 94. vuosikongressi Seattlessa (USA) 4. - 8.7.2011 oli kokemisen arvoinen elämys. Innostuimme lähtemään ”turistina” tapahtumaan, koska kokemuksemme viime vuoden kongressimatkasta Australian Sydneyhin olivat hyvin positiiviset. Halusimme vielä uudestaan kokea saman kansainvälisen tunnelman, tilaisuuksien juhlavuuden ja ikimuistoiset hetket. Saimme tavata ystäviämme ja luoda uusia ystävyyskontakteja ympäri maailmaa.

 

Lämpimästi suosittelen vastaavaa matkaa madollisimman

monille suomalaisille lioneille seuraavien vuosien kokouksiin.

    

Paraati on alkamassaViiden päivän ohjelmasta jäi päällimmäisenä mieleen valtavan hyvin järjestetty kokonaisuus ja asukasluvultaan miljoonakaupungin asukkaiden ystävällisyys. Kaikkialla meidät otettiin vastaan todella ystävällisesti ja Lions-työtä arvostaen. Tapahtuma näkyi hyvin kaupungissa ja kaikki tuntuivat tietävät, että lionit ovat läsnä Seattlessa suurella joukolla.

 

Näyttävä avajaistilaisuus yhdisti kansakunnat

 

Jos jotain erityistä haluaisin nostaa esille, tulee mieleen viihdyttävä avajaistilaisuus, jossa esiintyi mm. viime kauden kansainvälisen presidentin poika Kevin Scruggs.

 

Avajaistilaisuudessa oli tunnelmaaSamassa tilaisuudessa julkistettiin kauden eri kilpailujen tulokset ja areenalle saapui kaikkien Lions-maiden liput. Suomen lippu saapui 206 muun maan tavoin. Edellisen kauden loppuraportin esitteli kansainvälinen presidentti Sid L. Scruggs III. 

 

N-piirin suomalainen ystävyyspiiri 107 L:n piirilehti arvioitiin maailman parhaaksi

ja LC Vantaa/Pähkinärinteen syysmarkkinoiden tiedotuslehti

sai kunniamaininnan. Onnea hyvin menestyneille!

 

Kansainvälinen paraati

 

Kansainväliset presidentit olivat vastaanottamassa paraatiaToinen sykähdyttävä tapahtuma oli kansainvälinen paraati. Kansainväliseen kansakuntien paraatiin osallistui 10 000 lionia ja puolisoa yli sadasta eri maasta. Paraati oli värikäs ja iloinen tapahtuma, jota Seattlen keskustaan oli tullut seuraamaan tuhansittain kaupunkilaisia. Skandinavian maat esiintyivät jälleen yhtenäisissä asuissa ja laulu raikui. Arvosteluraati arvioi esityksemme 3. parhaaksi.

 

Skandinavian maiden yhteinen Get Together -ilta oli hauska Pohjoismaiden lionien tapahtuma, jossa oli mahdollista luoda uusia kontakteja.

 

N-piirin ystävyyspiiri Saksassa

Lähdössä Scandinavian Hospitality tilaisuuteen, kainalossa Lions Quest maskotit 

Luonnollisesti vierailimme saksalaisten lionien järjestämässä kutsuvierastilaisuudessa.  Kutsua oli noudattanut moni muukin, sillä tilaisuudessa lienee käynyt vähintään 1 000 vierasta.  Meillä oli tilaisuus keskustella kollegani IPDG Henning ja Ingrid Diestelin sekä tämän kauden DG:n Dr. Marianne Risch-Stolzin kanssa piiriemme välisen yhteistyön edelleen kehittämisestä.

 

Skandinavian maiden vastaava kutsutilaisuus muiden maiden edustajille oli myös hienosti hoidettu ja oli jälleen kerran suosittu. Illan mittaan vieraita kävi lähes 800 henkilöä.

 

Kansainvälinen presidentti Wing-Kun Tam vannoi virkavalan

 

Ex-ulkoministeri Condoleezza Rice ja kv. presidentti Sid L. Scruggs IIIViimeinen yleisistunnon pääpuhujana oli ex-ulkoministeri Condoleezza Rice. Hänen puheensa jälkeen oli kansainvälisen presidentin Wing-Kun Tamin tunteisiin vetoava puhe ja virkavala sekä muiden  kansainvälisten johtajien ja piirikuvernöörien virkaanasettaminen.

 

Sääntömuutokset

Kansainvälinen presidentti Wing-Kun Tam piti tunteikkaan puheen
virkaanastujaisissaan 

Kokouksen yhteydessä oli kaksi sääntömuutosäänestystä. Ensimmäinen äänestys koski jäsenmaksujen vaiheittaista korottamista 20.50 dollarista 21.50 dollariin kahden seuraavan vuoden aikana. Toinen äänestystä vaativa sääntömuutosasia koski piirikuvernöörin ja molempien varapiirikuvernöörien tehtävien tarkistamista siten, että heidän tehtäviinsä sisältyy maailmanlaajuisen jäsentyöryhmään ja maailmanlaajuiseen johtajakoulutusryhmään liittyviä velvollisuuksia. Esitykset hyväksyttiin.

 

Suomi johtoon

 

PID Harri Ala-Kulju on Suomen Lions klubien ehdokas 2. kansainväliseksi presidentiksi. Työtä Harrin puolesta tekevät kaikki Suomen lionit. Toivottavasti menemme seuraavana vuonna Pusaniin ja sitten Hampuriin satojen suomalaisten voimin. Näytämme maailmalle, että Suomi on suuri ja

korkeatasoinen lions-maa.

 

Kotimatkalla piipahdimme kolmen vuorokauden mittaisen ajan New Yorkissa, jossa nautimme kaupungin nähtävyyksistä ja kulttuurista. Broadwaylla kävimme katsomassa Mamma Mia musikaalin, joka oli korkeatasoinen.

 

Toivotamme hyvää alkanutta kautta kaikille.

 

I Believe!

 

Tuomo ja Kaija

IPDG pariskuntaJulkaisujärjestelmänä Verkkoviestin