Suomen Lions-liiton puheenjohtaja 2014-2015

96. Kansainvälinen vuosikokous Hampurissa 2013

Lions-liiton puheenjohtaja Asko Merilä ja varapuheenjohtaja Tuomo Holopainen valmiina paraatissa.

96. Lions Clubs International Convention eli järjestömme kansainvälinen vuosikokous järjestettiin Hampurissa 5. - 9.7.2013. Koskaan aikaisemmin ei kansainvälinen vuosikokous ole ollut yhtä lähellä Suomea  kuin nyt.

 

Ilmoittautuneita oli lähes 25 000 kaikkialta maailmasta. Eniten osallistujia oli luonnollisesti Saksasta yli 5 000, seuraavina olivat Japani 3 500, Ranska ja USA 1 200. Suomesta osallistui harvinaisen suuri määrä 325 henkilöä. Suomi oli osallistujamäärällä mitaten 13. suurin maa.

 

Toimin Hampurin vuosikokouksen Suomen matkakoordinaattorina. Vastuullani oli erityisesti Suomi Näkyviin -arpajaisten matkavoittajien matkajärjestelyt. Toki koordinoin kaikkia muitakin ja pyrin auttamaan kaikkia, jotka lisätietoja ja vinkkejä tarvitsi.

 

Entinen kansainvälinen johtaja (PID) Harri Ala-Kulju osallistui paraatiin Pohjoismaiden osaston kärjessä. Osastossamme oli noin  600 leijonaa puolisoineen. Upea joukko!Vuosikokouksen ajan Hampurissa oli poikkeuksellinen helleaalto, mutta meillehän tämä lähes 30 asteen lämpötila sopi hyvin, sillä olimme siihen ennättäneet tottua jo kotimaassa.

 

Tapahtuma oli ikimuistoinen

 

Vuosikokous oli täynnä elämyksiä ja saimme uusia ystäviä eri puolilta maailmaa. 

 

Mieleenpainuvimmat tapahtumat olivat

 

-  Kansainväliseen paraatiin osallistui lähes 20 000 leijonaa kaikkialta maailmasta.

 

-  Avaustäysistunto, jossa puhujana oli kansainvälinen presidentti Wayne Madden sekä USA:n entisen presidentin puoliso Laura Bush. Laura piti tunteikkaan, koskettavan ja avoimen puheenvuoron roolistaan suuren maan ensimmäisenä naisena.

 

-   Pohjoismaiden yhteisessä Get-together illassa viihdyttiin yhdessä ja verkostoiduttiin.

 

-   Kaikkien kansainvälisten presidenttien ja johtajien sekä piirikuvernöörien virkaanasettaminen ja virkavalat olivat monille todella unelmien täyttymys. 

 

-   Scandinavian Hospitality Room -tilaisuuteen osallistui yli 1 000 kutsuvierasta. Jokaisella Pohjoismaalla oli oma esittelypöytänsä, jossa tarjoiltiin kunkin maan eksoottisia ”eväitä”.

 

-   Humanitäärinen palkinto luovutettiin koko maailman tuntemalle ooppera- ja viihdelaulaja Andrea Bosellille.  LCIF lahjoitti Bosellin omistamalla säätiölle 25 000 US$. Säätiö tekee hyväntekeväisyystyötä näkövammaisten lasten paremman elämänlaadun puolesta. Boselli esiintyi myös yleisölle ja häntä olisi voinut kuunnella pidempäänkin.

 

 

Keskellä Vuoden Leoksi valittu Satu Pamilo.Vuoden Leo Suomesta

 

Suomen Satu Pamilo valittiin kauden 2012 - 2013 kansainväliseksi leoksi. Satu on jäsenenä Leo Club Helsinki/Unlimited -Leo-klubissa.

  

Hyvää ja aurinkoista kesää kaikille

 

Meille kaikille viikko Hampurissa oli todella elämys, vaikka päivän aikataulu aikaisesta aamusta iltamyöhään oli hyvin kiireinen. 

 

Seuraava Convention on Torontossa heinäkuussa 2014.Nyt on hetki aikaa ladata akkuja, jotta alkusyksystä olemme valmiit innolla tarttumaan uusiin haasteisiin ja toteuttamaan kansainvälisen presidentin Barry Palmerin teemaa ”Follow your dream – Seuraa unelmaasi.” Teema löytyy sivuilta

 

 

Kohta pääsee myös varaamaan seuraavaan vuosikokouksen matkaa Torontoon, Kanadaan. Ajankohta on 4. - 8.7.2014. Katso lisää osoitteesta: Kansainvälinen vuosikongressi.

 

Katso lisää kuvia Kuvagalleria 3, Hampurin vuosikokous -kohdasta.

 

 

Parhain terveisin

 

Tuomo

 

Lions-liiton varapuheenjohtaja 2013 - 2014,

Hampurin vuosikokouksen Suomen matkakoordinaattoriJulkaisujärjestelmänä Verkkoviestin