Suomen Lions-liiton puheenjohtaja 2014-2015

99. Kansainvälinen vuosikokous Fukuokassa 2016

Lyhyt tiivistelmä kokousmatkastamme. Oli suuri ilo saada edustaa Suomea ja omia lionsklubejamme.Suora lento Helsinki - Fukuoka Finnairin sinivalkoisin siivin, täydenkuun loistaessa.Kanadalaisten Lions-ystäviemme näyttävä paraatiosasto.

Lions-järjestön kansainvälinen 99. vuosikokous järjestettiin Fukuokassa 24. - 28.6.2016, joka oli minulle ja puolisolleni Kaijalle jo 6. vuosikokous. 

 

Matkamme alkoi 21.6. ja kotiin Suomeen saavuimme 30.6.2016. Järjestäjien ilmoituksen mukaan osallistujia oli rekisteröitynyt lähes 35 000, 125 eri maasta. Silmämääräisesti arvioituna reilusti yli 20 000 osallistui paraatiin, mutta vuosikokouksen täysistuntoihin Fukuoka Yahuoku Domessa osallistui vain murto-osa ilmoittautuneista. Ilmeisesti japanilaiset, intialaiset, kiinalaiset ja korealaiset osallistuivat vain valikoiden.

 

 

Suomalaisten lähes 70 henkilön joukkue oli täsmällisesti aina paikalla. Halli oli japanilaisen maineikkaan baseball joukkueen Fukuoka SoftBank Hawksin kotihalli, johon mahtuu peräti 48 000 henkilöä.

 

Vuosikokous osui pahimpaan sadekauteen, ja saimme nauttia päivittäisistä joko jatkuvista tai kuuroittaisista sateista. Lämmintä oli kuitenkin reilusti, lähes 30 astetta ja kosteusprosentti oli varmaankin yli 90.

 

Vuosikokousta edeltävänä päivänä kokoontuivat Pohjoismaiden Lions-liittojen puheenjohtajat ja joitakin entisiä puheenjohtajia pohtimaan yhteistyömuotojen kehittämistä. Suomi tekee oman ehdotuksensa alkusyksyn aikana.

 

Entinen kansainvälinen johtaja Virosta, PID Kalle Elster. Hän on Suomen ystävä, ja on vieraillut maassamme lukuisia kertoja.Osallistuin myös Nomitteen  -komitean kokoukseen, jossa esiteltiin kaikki kansainvälisen presidentin putkeen pyrkivät ehdokkaat.

 

Kansainvälinen paraati

 

Perinteisesti vuosikokoustapahtuman aloittaa kansainvälinen näyttävä paraati.  Saimme kunnian seurata paraatia kansainvälisen hallituksen katsomosta, kiitos entisen kansainvälisen hallituksen jäsenen  (PID) Harri Ala-Kuljun järjestämästä kutsusta.

 

Legendaarinen japanilainen laulaja Shinji Tanimura lauloi itsenä yleisön sydämiin.Paraatikatselmuksen ottivat vastaan kansainvälinen presidentti Dr. Jitsuhiro Yamada (Japani), edellinen presidentti Joe Preston (USA) sekä varapresidentit Bob Corlew (USA) ja Dr. Naresh Aggarwal (Intia). Todettakoon, että he kaikki ovat vierailleet Suomessa kausien 2014 - 2016 aikana.  He muistivat hyvin käyntinsä täällä ja oli mukava vaihtaa kuulumisia.

 

Kansainvälinen show

 

Kuninkaallista loistoa - Her Imperial Highness Princess Tomohito of Mikasa hurmasi arvokkuudellaan.Kansainvälisessä show -illassa esiintyi legendaarinen laulaja Shinji Tanimura, jota säesti Kyushu Symphony Orchestra. 68-vuoden ikäinen Tanimura on edelleen loistavassa kunnossa ja ääni on säilynyt sametin pehmeänä. Yleisö antoi hänelle raikuvat ja pitkät suosionosoitukset.

 

Toinen pääesiintyjä oli japanilaisia perinteitä esittänyt rumpuryhmä Drum Tao. Taitava ryhmä olikin.

 

 

Kuninkaallista loistoa

 

Avajaistilaisuudessa esiintyivät järjestömme presidentti Dr. Jitsuhiro Yamada, Nobelin rauhanpalkinnon vuonna 2014 saanut Kailash Satyarthi (Intia) sekä Japanin kuninkaallisen perheen prinsessa His Imperial Highness Princess Tomohito of Mikasa. Kuninkaallinen perhe on hyvin arvostettu Japanissa.

 

 

Muut pääistunnot

 

Aina ystävälliset japanilaiset lionit palvelivat vuosikokousvieraita hotellin aulassa aamusta iltaan.Toisessa ja kolmannessa pääistunnossa käsiteltiin vuosikokoukselle tyypilliset asiat, kuten toimintakertomukset ja 1.7. alkavan kauden suuntaviivat ja teema. Kansainväliseksi presidentiksi valitun Bob Corlewin teema on New Mountains to ClimbUusia vuoria valloittamaan sekä järjestön 100-vuotis juhlavuoden tavoitteet ja ohjelmat.

 

Presidentti Corlew innosti tarttumaan rohkeasti uusiin asioihin ja huolehtimaan, että klubit vahvistuvat. Jäsenmäärä ei ole itsetarkoitus, mutta sillä on suuri merkitys, jotta järjestömme pystyisi edelleenkin auttamaan ja palvelemaan niitä jotka apua ja tukea tarvitsevat.

 

Lions-järjestön tavoitteena on tuottaa palveluja vuosittain 200 miljoonalle yksittäiselle ihmiselle. Lisäksi järjestömme osallistuu humanitääriseen työhön luonnon katastrofien välittömässä auttamisessa sekä jälkihoidossa. Jäsenmäärämme kauden alussa on 1 380 000.

 

Lions-järjestö on maailman luotetuin ja suurin palveluklubien järjestö.

 

Ensimmäiseksi varapresidentiksi valittiin Naresh Aggarwal (Intia), toiseksi varapresidentiksi Gudrun Yngvadottir (Islanti) ja kolmanneksi varapresidentiksi Jung Yul Choi (Korea).

 

Entinen kansainvälinen johtaja PID Harri ja Sirkku Ala-Kulju edustivat Suomea loistavalla tavalla. Heidät tunnetaan kaikkialla kansainvälisessä järjestössämme. Olimme heidän seuranaan useassa tapahtumassa. Puolisoni Kaija kuvassa keskellä.Kansainvälisessä hallituksessa kahden vuoden virkaa hoitanut helsinkiläisen Jouko Ruissalon  toimikausi päättyi ja Suomen uudeksi edustajaksi valittiin kaudelle 2016 - 2018 Markus Flaaming Espoosta.

 

Piirikuvernöörit vannoivat virkavalansa ja heidän toimikausi alkoi 1.7.2016 ja päättyy 30.6.2017.

 

 

Vierailut muiden maiden tilaisuuksissa

 

Meillä oli ilo edustaa Suomea ISAAME -maiden tilaisuudessa, johon osallistujia lienee ollut muutaman tuhannen vieraan verran. Lisäksi saimme kutsun Brazilian, Sveitsi-Itävalta-Liechtenstaini, Saksan ja Italian  tilaisuuksiin, joissa meidät otettiin lämpimästi vastaan ja osoitettiin vieraanvaraisuutta. Tilaisuuksista tuli jälleen paljon uusia ystäviä.

 

Viikon virallisen ohjelman päätti kansainvälisten presidenttien ja päämajan virkailijoiden vastaanotto.

 

 

Muita kohokohtia

 

Kauden 2015 - 2016 kansainvälinen presidentti Dr. Jitsuhiro Yamada otti vastaan muistolahjamme. Yamada vieraili Suomessa Lions-liiton vieraana puheenjohtajakauteni aikana. Hän ihastui Suomeen ja saapunee tänne toisen kerran lähiaikoina. Doomo arigato!Vuosikokouksessa Fukuokassa oli lukematon määrä kohokohtia. Yksi sellainen oli Japanin ilmavoimien taiturimaiset ylilennot avajaispäivänä. Tähän ei useimpien maiden ilmavoimat kykene. Koneiden vauhti oli käsittämättömän, mutta siitä huolimatta lentäjät pystyivät tekemään näyttäviä kuvioita taivaalle. Onneksi kamerani oli valmiusasennossa, muuten olisin menettänyt tilaisuuden ikuistaa näyttävää esitystä.

 

Japanilaisten kohteliaisuus ja ystävällisyys


Koimme japanilaiset erittäin ystävällisiksi ja auttamishaluisiksi. Esimerkiksi tavarataloissa, kaupungilla liikenteessä ja kokouspaikalla kokousvieraita opastivat japanilaiset sekä paikalliset leijonat koko viikon.

 

Samat kaksi paikallista leijonaa päivystivät hotelimme aulassa koko vierailumme ajan. Kävimme tervehtimässä heitä joka aamu ja ojensimme heille kiitokseksi pienet lahjat. Parin päivän kuluttua he lahjoittivat meille naganolaisen lionin lähettämät lions-kimonot.

 

Kotimatka

 

Kotimatka alkoi varhain torstaina 30.6. Olimme innokkaita, ja saavuimme kansainväliselle terminaalille jo klo 5.20 eli liian aikaisin, ovet avattiin vasta klo 6.00. Poliisi saapui kyselemään ystävällisesti, mitä te täällä puuhailette. Hetken siinä miettivät, mitäs näille turisteille tehdään, kunnes he päättivät tarjota meille kyydin lähimpään baariin odottelemaan terminaalin ovien avautumista.

 

Onneksi viranomaiset tarkkailevat lentokenttiä ja niiden ympäristöä nykyään entistä tarkemmin.  Ajoimme vilkut päällä ympäri lentokentän aluetta. Matkalla huomasimme, että meidän pitikin mennä kotimaa terminaaliin. Niinpä ystävälliset konstaapelit käänsivät auton keulan kohti toista terminaalia, jonne matkaa oli muutaman kilometrin verran. Matkalla he suorittivat partiointia teollisuusalueella, ja me istuimme tyynesti nahkaisella takapenkillä.

 

Kauden 2016 - 2017 kansainvälinen presidentti Bob Corlew polisonsa Dianne saapuvat Lions-liiton vuosikokoukseen Joensuuhun kesäkuussa 2017.Vihdoin pääsimme oikean terminaalin eteen, ja poliisit nostivat matkalaukkumme takakontista ja toivottivat meille hyvää kotimatkaa.

 

Tulipahan todistettua, että myös japanilaiset viranomaiset ovat ystävällisiä ja avuliaita.

 

Kansainvälinen varapresidentti Dr. Naresh Aggarwal vieraili Suomessa toukokuussa 2016. Oli mukava muistella vierailua. Toivottavasti he saapuvat tänne toistekin.Paljon kiitoksia – Doomo arigato!

 

 

100. kansainvälinen vuosikokous järjestetään erityisen juhlavissa merkeissä Chicagossa 30.6. – 4.7.2017.

 

Siellä tavataan!

 

Avajaisjuhlan jälkeen Japanin ilmavoimien suorittamat ylilennot ja taitolentonäytökset olivat sykähdyttäviä hetkiä.Tähän suoritukseen ei moni hävittäjäryhmä kykene, mutta japanilaiset taitavat lentäjät  tähän pystyivät.Tuomo


Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin