Suomen Lions-liiton puheenjohtaja 2014-2015

Kansainvälinen presidentti Suomessa

Joe Prestonin innostava puhe Järvenpäässä.Harri Ala-Kuljun hyvä esitelmä käsitteli Suomen lionien saavutuksia kautta aikain.Pääsiäisen aikoihin Suomessa vieraili Lions-järjestön kansainvälinen presidentti Joe Preston ja puoliso lion Joni. Vierailu oli heidän toinen visiitti Suomeen. Ensimmäinen tapahtui kesällä 2013 Lions-liiton vuosikokouksen yhteydessä Vierumäellä.

Pääsiäispyhistä huolimatta pystyimme järjestämään monipuolisen tutustumisohjelman suomalaiseen Lionstoimintaan. Heitä isännöi koko vierailun ajan kansainvälinen johtaja Jouko Ruissalo, entinen kansainvälinen johtaja Harri Ala-Kulju sekä liiton puheenjohtaja Tuomo Holopainen.

Vierailu alkoi 6.4.2015 tutustumisella Lions-liiton toimitiloihin, jossa Harri Ala-Kulju esitteli Suomen lionien saavutuksia. Esitelmä oli avartava myös meille suomalaisille. Prestonit olivat kovin kiinnostuneita kuulemaan mitä kaikkea olemme tehneet. Hän oli tyytyväinen Ask One ja Keep All -teemojen hyvästä vastaanotosta niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa.

Ensimmäisen päivän ohjelma päättyi Marskin Majalla vietettyyn yhteiseen illalliseen, johon oli kutsuttu kaikki suomalaiset entiset kansainväliset johtajat.

Preston lahjoitti minulle kautensa virallisen solmion. Hauskaa oli, kun kesken tilaisuuden otin uuden solmion käyttöön.Seuraavana päivänä 7.4.2015 oli Järvenpään lionsklubien järjestämät tilaisuudet, joissa tutustuimme Jean Sibeliuksen Ainola -museoon sekä tapasimme kaikkien järvenpääläisten lionsklubien jäseniä sekä nautimme yhteisen lounaan. Järjestelyistä ja ohjelmista vastasi entinen kansainvälinen johtaja Tapani Rahko. Klubien kuoro esitti Joe Prestonin säveltämän ja sanoittaman kauden tunnusmelodian Strengthen the Pride.  Prestonin osallistuivat esitykseen silminnähden innostuneina ja nauttien kuoron mukana laulamisesta.

Suuri kansainvälinen lionsilta

Uuden jäsenet ovat juuri antaneet lionslupauksensa. Pian he saavat Prestonilta rintapieleensä lionspinssi.Illaksi ennätimme Helsingin Suomalaiselle Klubille, jonne oli järjestetty Kansainvälinen Lionsilta. Osallistujia oli 160, eli juhlasali oli varattu viimeistä tuolia myöten. Joe Preston piti innostavan juhlapuheen, jossa hän korosti Vahvempana yhdessä -teemansa merkitystä lionismin vahvistamisessa ja yhteisöllisyyden kehittämisessä. Lisäksi hän kehotti kaikkia lioneita kantamaan oman vastuunsa lionsliikkeen vahvistamisesta. Hänen jäsenohjelmansa teemat Ask One ja Keep All ovat yksinkertaisia, mutta tehokkaita.

Illan aikana otimme vastaan 17 uutta jäsentä. Lionslupausten ja kumminlupausten jälkeen Joe Preston kiinnitti lionspinssin jokaisen uuden jäsenen rintapieleen. Ikimuistoinen hetki kaikille uusille jäsenille, ja luonnollisesti meille muillekin.  Kiitos Preston!

Kiinnostavia yksityiskohtia Arabia-keskuksessa.Tutustumisia suomalaiseen designeen

Kotiinlähtöpäivä 8.4.2015 oli varattu Joe Prestonin, Harri Ala-Kuljun ja Jouko Ruissalon keskusteluihin. Tiukasta aikataulusta huolimatta ennätimme vierailla Arabia -keskuksessa, jossa presidenttiparille esiteltiin amerikkalaisillekin tuttuja suomalaisia designtuotteita. Puolisot ennättivät piipahtaa myös Studio Jukka Rintalalla, jossa itse maestro Jukka Rintala esitteli tyylikkäitä edustus- ja iltajuhla-asuja.  Matka jatkui Marimekon myymälään.

Turvallisesti Arabia-keskuksessa.Joe Preston ja isännät vierailimme myös pääministerin valtiosihteerin Olli-Pekka Heinosen luona. Keskusteluissa paljastui, että Heinosen isä oli ollut innokas lion ja että Olli-Pekka oli ollut nuoruudessaan lionien kansainvälisessä nuorisovaihdossa USA:ssa.

Kaiken kaikkiaan kansainvälisen presidenttiparin Suomen vierailu oli onnistunut. Kiitos kaikille järjestelyihin osallistuneille lioneille.

Erityiskiitos Joe ja Joni Prestonille.
Innostava esiintymisenne tarttui meihin.

Tuomo Holopainen
puheenjohtaja

 

Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin