Suomen Lions-liiton puheenjohtaja 2014-2015

Kehittyykö lionstoiminta riittävän nopeasti?

  Keskustelin Kalle Elsterin kanssa lionstoiminnan tulevaisuuden haasteista. Kehittämistyötä riittää kaikilla tasoilla.

Sunnuntaina 10.3.2013 tapasimme Markku Talvion kanssa kansainvälisen johtajan ID Kalle Elsterin Tallinnassa. Keskustelimme lionstoiminnan menestysmahdollisuuksista ja lähitulevaisuuden suurimmista haasteista. Esiin nousivat lions-brändi, jäsenkehitys ja johtajuus.

 

Kohteliaasti Kalle Elster totesi Suomen maineen lionsmaana olevan hyvä. Suomessa on hyvä koulutus- ja valmennusjärjestelmä, hyvin hoidetut Sight First- ja Punainen Sulka -keräykset sekä laaja kansainvälinen humanitäärinen työ, kuten esimerkiksi Sri Lankan Silmäsairaalahanke.

 

Lions-brändin ja jäsenkehityksen osalta haasteemme ovat samat kuin muuallakin Euroopassa ja USA:ssa, mutta mahdollisuudet menestykseen ovat olemassa. Tähän haasteeseen on kuitenkin tartuttava heti, hetkeäkään ei ole hukattavissa.

 

Lions-brändi on rakennettava

 

Suomessakin on kiinnitettävä huomiota lionstoiminnan tunnettuuden ja brändin kehittämiseen. Kalle mainitsi, että englantilaiset ovat todenneet lionstoiminnan olevan maansa suurin varjeltu salaisuus. Taitaa meillä Suomessakin olla tämän osalta vielä paljon tehtävää, mutta suunta avoimempaan ja aktiivisempaan viestintään on nyt hyvä. Kaikkea ei saada heti valmiiksi, kehitystyötä on jatkettava määrätietoisesti.

 

Johtajuus on uusien haasteiden edessä

 

Keskustelimme myös johtajuusvajeesta. Managementtia eli asioiden johtamistaitoa on, mutta leadershippiä eli ihmisten johtamistaitoa on vähemmän. Tähänkin asiaan Suomen Lions-liitto ja piirit ovat kiinnittäneet huomiota. Johtajavalmennusta on tarjottu jo usean vuoden ajan.

 

Hyvä leadership on yksi menestyvien organisaatioiden tunnusmerkeistä.

 

Illallistanssiaiset olivat viihtyisää yhdessäoloa

LC Sakun presidentti Maido Kiviorg ojensi klubinsa pöytästandaarin 

Lauantaina 9.3.2013 vietettiin Viron Lions-liiton Lions Ball 2013 Illallistanssiaiset. Tallinnan lentokentän välittömässä läheisyydessä, tilausravintola Viktoriassa järjestetyn illan järjestelyistä vastasi LC Saku.

 

Ohjelmassa oli muutamia lyhyitä puheita ja musiikki-esityksiä sekä kansainvälisestikin korkeatasoinen Cabaret Show ja tietenkin maistuva illallinen ja tanssiaiset.

 

Piirikuvernööri Anders Lukinin lisäksi puheita pitivät klubin presidentti Maido Kiviorg ja luonnollisesti Lions-järjestön kansainvälisen hallituksen jäsen ID Kalle Elster.

 

Tervehdyspuheita esittivät ystävyysklubin LC Lahden edustaja PDG Matti Paavola, A-piirin piirikuvernööri Reino Laine ja LC Helsinki/Ruoholahden presidentti Kaarina Laine. Myös minulla oli tervehdyspuhe. Lahjoitin Lions-liiton maakuntaviirin piirikuvernööri Anders Lukinille. Postitin LC Sakun presidentille Maido Kiviorgille LC Helsinki/Vuosaaren pöytästandaarin heti kotiin palattuani. Se oli unohtunut lähtökiireissä kirjoituspöydälleni.

Puolisoni Kaijan seurassa ovat piirikuvernöörikauteni kollega Vello ja Maire Tamm. 

Mielenkiitoinen pöytäseurue

 

Minun ja puolisoni Kaijan pöytäseurueeseen kuului Viron nuorimman klubin LC Tallinn Meren jäseniä ja puolisoita. Klubin presidenttinä on Viron Leipuriliiton toimitusjohtaja Raivo Vilbaste. Klubin nuorin jäsen oli vasta 22-vuotias ja klubin jäsenten keski-ikä oli vain hiukan yli 30 vuotta. Nuorissa leijonissa tuntui olevan virtaa ja he osasivat pitää hauskaa. Mielenkiintoinen klubi, johon oli hieno tutustua.

 

Kiitos, että saimme olla mukana juhlissa.

 

TuomoJulkaisujärjestelmänä Verkkoviestin