Suomen Lions-liiton puheenjohtaja 2014-2015

Mieleenpainuva vuosikokous Vuokatissa


Lions-liiton 62. vuosikokousviikonloppu  järjestettiin Vuokatissa 11. - 14.6.2015. Euroopan suurimman Lions-vuosikokouksen yhteyteen mahtui myös rentouttavaa yhdessäoloa ja viihtymistä, ja tapahtuma oli Leijonaperheelle tärkeä kohtaamispaikka. Toivon, että näin on myös tulevina vuosina.

Maailman laajuiseen Lions-perheeseen kuuluu 210 maata. Suomi on Euroopan 4. ja maailman 13. suurin Lions-maa.
 

Päätöspuhe on nyt pidetty.  Kokoukseen osallistuneet antoivat aplodit seisaalleen nousten.

Kansainvälinen ilta Kuhmossa

 

2. kansainvälinen varapresidentti Bob Corlew viihtyi Vuokatissa erinomaisesti.Lions-liiton johdon ja kansainvälisten vieraiden yhteinen ilta vietettiin torstaina 11.6.2015, jolloin vierailimme Kuhmossa. Päävieraamme oli 2. kansainvälinen varapresidentti Bob ja Dianne Corlew USA:sta. Muita vieraita oli Ruotsista, Norjasta, Tanskasta, Islannista, Virosta, Itävallasta ja Saksasta.

 

Vieraiden isäntinä toimivat kansainvälinen johtaja Jouko ja Pirkko Ruissalo sekä entiset kansainväliset johtajat Tapani ja Helena Rahko, Harri ja Sirkku Ala-Kulju sekä Erkki ja Kaarina Laine.

 

Avajaisjuhla perjantai-iltana

 

Esittelyvuorossa tulevan kauden piirikuvernöörit. Toivotan onnea ja menestystä.Vuosikokouksen avajaisjuhla oli perjantai-iltana Katinkullassa. Tilasuudessa oli mukana noin 800 osallistujaa. Tervehdyspuheessani mainitsin, että Leijonahenki -laulussa on kiteytetty tärkeä osa arvomaailmastamme. Vannomme vahvaan leijonahenkeen ja yhdessä tekemiseen, kannamme huolta nuorista, ja uskomme tulevaisuuteen.

 

Juhlapuheen piti professori Vesa Linnamo, jolle tein Ask One -periaatteen mukaisen kysymyksen ja hän vastasi myöntävästi. Näin LC Sotkamo sai uuden jäsenen. Onnea ja menestystä uudelle lionille Vesalle!

 

Vuosikokous lauantaina

 

Onnea tulevan kauden puheenjohtajaparille Jari ja Taru Rytköselle.Vuosikokoukseen osallistui lähes 1 500 henkilöä, joista virallisia kokousedustajia oli hiukan yli 900. Kokouksessa tehtiin tärkeitä linjauksia tulevien vuosien lionstoiminnasta ja päätöksiä kauden 2015 -2016 toteutettavista aktiviteeteista. 

 

Varapuheenjohtajaksi valittu Heikki Hemmilä yhdessä puolisonsa Raijan kanssa. Onnea!Valitsimme liiton puheenjohtajaksi Jari Rytkösen Uuraisista ja  varapuheenjohtajaksi Heikki Hemmilän Ylivieskasta. Suomen ehdokkaaksi kansainvälisen hallituksen jäseneksi kaudelle 2016 - 2018 valittiin Markus Flaaming Espoosta.

 

Käsittelimme ja hyväksyimme edellisen kauden tilinpäätöksen, sääntömuutosasiat, klubialoitteet sekä talousarvion. Kokouksessa käytettiin rakentavia puheenvuoroja ja äänestykset sujuivat nopeasti, henkilövaaleissa salaisella lippuäänestyksellä ja muissa asioissa avoimella lippuäänestyksellä.

 

Lions-toiminnasta tulee kantaa vastuuta ja luottamus on rakennettava

 

Seurassamme ystävät, entinen kansainvälinen johtaja Kalle ja Mai Elster Virosta.Kokouksen päätöspuheessani onnittelin kaikkia vastuutehtäviin valittuja ja toivotin heille menestystä. Muistutin kuitenkin yhdestä tärkeästä johtajan rooliin vaikuttavasta asiasta. Lions-toiminta on monimuotoista ja vapaaehtoisuuteen perustuvaa, mutta pelkkä vapaaehtoisuus ei riitä silloin, kun lion on valittu piirin tai liiton johtotehtäviin. Silloin tehtävän hoitaminen vaatii 100 -prosenttista sitoutumista, pelisääntöjen noudattamista, vastuunottoa, kokonaisuuden hahmottamista ja luottamuksen rakentamista niin kansainväliseen organisaatioon kuin oman maan jäsenistön keskuuteen.  Keskinäinen luottamus missä tahansa luottamushenkilötehtävässä onnistumiseen on kaiken A ja O.

 

Kiitos järjestäjille

 

Kiitos kaudesta 2014 - 2015. On ollut etuoikeutettua saada toimia Euroopan 4. suurimman Lions-liiton puheenjohtajana.Haluan lämpimästi kiittää vuosikokouksen järjestämistehtäviin osallistuneita lioneita ja puolisoita sekä yhteistyökumppaneitamme. Näin suuren tapahtuman suunnittelu ja toteutus on vaatinut tuhansia talkootunteja. Tapahtuma onnistui erinomaisesti. Voitte olla tyytyväisiä tekemäänne.

 

Hyvät ystävät, leijonat kaikkialla

 

On ollut etuoikeutettua toimia Lions-liiton-puheenjohtajana. Olen ylpeä Suomen lionstoiminnan korkeasta tasosta ja kaikkien innostuneesta otteesta.   Lämmin kiitos teille kaikille.

Kaikkein suurimmat kiitokseni osoita puolisolleni lion Kaijalle. Jokainen tietää, että puheenjohtajan tehtävän hoitaminen on edellyttänyt saumatonta tiimityötä kotona 24/7 periaatteella.

 

Siksi lauloin Kaijalle;

 

Sä kuulut päivään jokaiseen, sä kuulut aamuun ja iltaan, oot ensimmäinen aatoksissain, miete myös viimeinen, sä kuulut nousuun auringon ja liityt kuutamon siltaan….

…… Sinun kädellesi painan pään ja sydämelläin unta nään….


Kaija, kiitos kaikesta tuesta, auttamisesta, kestämisestä. Saimme tehdä hienon matkan yhdessä.

 

Toivotan kaikille leijonille, puolisoille ja leoille rentouttavaa kesää.

 

Parhain terveisin

 

Tuomo Holopainen

puheenjohtaja 2014 - 2015Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin