Suomen Lions-liiton puheenjohtaja 2014-2015

Urheilukomppanian perinneyhdistys Vierumäellä

Rehtori Erkka Westerlund vastaanotti yhdistyksemme kirjan puheenjohtaja Arno Latvukselta

Santahaminan Urheilukomppanian Perinneyhdistyksen hallituksen kokous pidettiin 14.7.2012 Vierumäellä. Isäntänä oli rehtori Erkka Westerlund.  

 

Kokouksen  jälkeen vierailimme Suomen Urheiluopistolla, jossa isäntänä toimi rehtori Erkka Westerlund (Ex-jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja).  Erkka kertoi Urheiluopiston toiminnasta.  Vierumäen liikunta- ja vapaa-ajankeskus on kasvanut laajaksi ja monipuoliseksi keskukseksi, joka tarjoaa huippu-urheilulle nykyaikaiset ja monipuoliset olosuhteet harjoitteluun. 

 

Huippu-urheilun lisäksi kuluttajille ja yrityksille on tarjolla monipuolisia vapaa-ajan vietto mahdollisuuksia.

 

Opistossa  voi opiskella lukuisia liikuntaan ja urheiluun liittyviä ammattitutkintoja.

 

Perineyhdistyksen puheenjohtaja Arno Latvus lahjoitti Erkalle muistoksi yhdistyksemme toiminnasta kertovan kirjan Myllykirjeestä Urheilukomppaniaksi.

 

Seuraava suuri tapahtuma järjestetään Santahaminassa 27.8.2012, jolloin Santahaminan vieraaksi saapuvat vuoden 1972 Urheilukomppanian saapumiserät. Itse kuulun tuohon ryhmään. Astuin Uudenmaan Jääkäripataljoonan (UudJP) Uhreilukomppanian palvelukseen kesäkuussa 1972 lentopalloilijana. 

 

Santahaminan Urheilukomppaniassa on palvelut lukuisia olympiavoittajia,maailman ja Suomen mestareita. Tunnetuimpia heistä ovat Lasse Viren, Pekka Vasala, Tapio Kantanen, Reijo Stålberg, Antti Rajamäki, Antti Kalliomäki, Atik Ismail, Ari Savolainen, Pekka Toppari, Jouni Parkkali ja satoja muita urheilussa menestyneitä suuruuksia.

 

Itse pelasin armeijan aikana lentopallon II-sarjassa Lieksassa. Armeijan jälkeen muutin asumaan Kuopioon ja pelasin SM-sarjassa Salessa. Myöhemmin jatkoin II- ja III-sarjoissa sekä 35 vuotiaana edustin maatamme muutamissa veteraanien kansainvälisissä turnauksissa. Aktiiviuran jälkeen tein pitkän ja monipuolisen urheilujärjestöuran mm. Lentopallon SM-liigan  hallituksessa ja sen puheenjohtajan sekä moninkertaisen lentopallon Suomen mestarin KuPS-Volleyn johtokunnassa ja sen puheenjohtajana.

 

Olen edelleenkin aktiivinen liikkuja. Esimerkiksi golf (Hcp 10.5), kuntosali ja hiihto kuuluvat lajivalikoimiini nykyisin.Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin